ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

понеділок, 12 березня 2012 р.

Анонс: У Тернополі проведуть акцію проти забудови малими ГЕС карпатських рік

У Тернополі 14 березня з 12.00 до 15.00 на Театральному майдані відбудеться акція, присвячена проблемі масового будівництва в Карпатському регіоні малих гідроелектростанцій.
Про це ЗІКу повідомив співорганізатор акції Андрій Мельничук.
«Туристи-водники вийдуть з катамаранами на Театральний майдан міста, таким чином показуючи, що в місцях де немає води сплавлятися неможливо. При забудові карпатських річок малими ГЕС, умови для сплавів на них стануть майже ідентичними, як і на бруківці Театрального майдану.
Акція відбудеться за участю учасників громадської кампанії «Збережемо Карпати від забудови малими ГЕС» –  туристів, екологів та усіх небайдужих громадян. Під час заходу тернополян та журналістів інформуватимуть про  проблему. Гості акції зможуть самотужки переконатись, чи можна сплавлятися на човнах там, де більше немає річки», – повідомив Андрій Мельничук.
Нагадаємо, 14 березня – це міжнародний День боротьби проти гребель, за річки, за воду і життя. У цей день по всій Україні (в Києві, Харкові, Тернополі, Ужгороді, Верховині, Чернівцях) та навіть в Росії (Москва) і Польщі пройдуть акції, прес-конференції та інші заходи, спрямовані на привернення уваги до цієї проблеми, пошуку шляхів збереження Карпат.
Заходи 14 березня є урочистим відкриттям всеукраїнської громадської кампанії проти будівництва 550 малих ГЕС у Карпатах. Спорудження такої кількості ГЕС, на думку активістів і науковців, є надзвичайно великою загрозою, яка принесе загибель багатьом рідкісним видам рослин і тварин (передусім – риб) у Карпатах, знищить гірські краєвиди, назавжди підірве неповторну туристичну привабливість всього карпатського регіону і погіршить життя місцевого населення. Попри протести горян, ідея будівництва ГЕС проштовхується на високому рівні. Організатори акцій 14 березня називають цю загрозу «Екологічною проблемою №1»

Немає коментарів:

Дописати коментар