ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

понеділок, 19 березня 2012 р.

Жителі сіл Шибене (Явірник) та Зелене голосують ПРОТИ малих ГЕС

18.03.12 с.Шибене (Явірник) прикордонна зона, збори селян, які проголосували проти будівництва ГЕС, під відкритим небом.

Сьогодні, 18 березня, Ініціативна група "Врятувати Черемош" Верховинського району брала участь у двох зустрічах інвесторів будівництва ГЕС з жителями сіл Шибене і Зелене. Хоч на сьогодні сільською радою було відмінено зустріч з приводу, відсутності інвесторів, народу зібралося дуже багато. Збори в с.Шибеному були під відкритим небом, бо клуб нам не відкрили, зато ми продуктивно поспілкувалися з людьми, всі присутні підписалися і проголосували проти будівництва ГЕС. В селі Зелене, уже відкрили клуб, прийшов голова сільради, зал був переповнений жителями, ми їм показували новини з телебачення, виступали наші і сільські активісти. Було одностайно проголосовано проти будівництва будь-яких ГЕС та відміну попередніх рішень, які дозволяли будівництво мініГЕС. Навіть голова сільської ради підписався проти будівництва ГЕС на їх території.

с.Зелене одностайно проголосувало проти будівництва ГЕС на їх території.

Верховинці дякують всім журналістам, тележурналістам у висвітленні цієї проблеми, бо завдяки вам, наші жителі побачили і почули підтримку всієї України, що ми не одні, що у нас є велика сім'я, яка любить і шанує природу та готові в любу хвилину стати на її захист. Дякуємо учасникам акції, які взяли участь 14.03 у Всесвітньому дні дій проти гребель на захист річок, води і життя. Велику роль відіграли ще ТСН у той день якраз люди в більшості бачили ці новини і кажуть: ой, та це було по всій Україні. І ми на зустрічі це розказували і показували, уривки відеосюжетів з новин, 5 канал, НТН, ЗІК...

Оксана Сусяк, Верховина

Екологічна проблема №1: малі ГЕС у Карпатах

Немає коментарів:

Дописати коментар