ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

понеділок, 10 вересня 2012 р.

МВ НЕЦУ: Хочеш бути депутатом - розкажи що думаєш про малі ГЕС?

Хочеш бути депутатом – розкажи що думаєш про малі ГЕС?

Екологічні організації звернулись до кандидатів у депутати від гірських округів з пропозицією оприлюднити своє ставлення до проблеми будівництва малих гідроектростанцій на річках Карпатського регіону. Звернення оприлюднено на веб-сайті громадської кампанії проти малих ГЕС у Карпатах та надіслано більшості кандидатів поштою, а тим кандидатам які спілкуються з виборцями за допомогою інтернету – електронною поштою або через соціальні мережі.
Звернення від екологів отримають 134 кандидати у народні депутати в 12 округах (5 - Закарпаття, 4  - Івано-франківська, 2 - Львівська, 1  - Чернівецька)
- Десятки людей змагаються за депутатські крісла у Верховній Раді і розраховують на те, що жителі Карпатського регіону віддадуть свої голоси саме за них. Сьогодні, коли однією із найбільш скандальних проблем регіону є загроза його забудови малими ГЕС. – Розказує активіст дружини охорони природи «Зелене Майбутнє» Петро Тєстов. – Поки нам не відомий жоден кандидат у народні депутати, який би заявляв про намір боротися із малими ГЕС.
- Більшість жителів гірських сіл виступають проти будівництва ГЕС. Всі села Івано-Франківшини (села Красник, Довгополе, Бистрець, Шибене і Зелене), де проводились громадські слухання з цього питання, проголосували одноголосно проти ГЕС. – Додає заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – На нашу думку, всі кандидати повинні визначитись із своїм ставленням до цієї проблеми, а виборці повинні врахувати цей момент при голосуванні у жовтні.
В кінці вересня екологи планують оприлюднити перелік кандидатів у депутати Верховної ради України по всіх округах областей Карпатського регіону, які зроблять заяви на підтримку громадського руху проти будівництва малих ГЕС на гірських річках Карпат і тим більше тих, які зроблять реальні кроки в боротьбі проти будівництва малих ГЕС.

Контакти:
Петро Тєстов
095 2 55 33 22
Василюк Олексій
097 1000 473

Немає коментарів:

Дописати коментар