ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

вівторок, 16 квітня 2013 р.

Громада села Чорноголова висловилася проти будівництва міні-ГЕС

Учора, 14 квітня, у селі Чорноголова на Великоберезнянщині нарешті відбулися громадські слухання щодо розміщення на території села двох малих ГЕС.

Нагадаємо, збори громади двічі переносилися, а останнього разу, 4 квітня, зустріч із представниками інвестора ПП «Комерцконсалт» взагалі закінчилася нападом на журналістку газети «Старий Замок» – Ларису Романюк.

Цього разу збори скликала ініціативна група місцевих мешканців за погодженням сільського голови. Тож учора на громадські слухання щодо будівництва ГЕС зареєструвалося майже двісті місцевих жителів: зал сільського клубу заледве вмістив усіх охочих.

І хоча представники інвестора врешті-решт таки виступили перед громадою та намагалися довести людям, що спорудження міні-електростанції буде для села благом, чорноголовці як один виступили проти будівництва.

Не допомогло навіть те, що на зборах з'явився сам голова районної адміністрації, Роман Рогач, який завуальовано пробував роз'яснити людям, чому ГЕС не таке вже й зло. Наприклад, Роман Васильович зауважив, що зараз, звісно, все вирішує громада, але в майбутньому може бути й так, що будівництво ГЕС підпаде під якусь державну програму і тоді ніхто не буде питати згоди місцевого люду на подібне будівництво.

Наостанок, після запитання чиновника: «хто з присутніх не хоче, аби до місцевого бюджету надходили додаткові кошти», більшість чорноголовців геть неочікувано піднялися з своїх місць.

Крім того, представники інвестора пообіцяли місцевому люду підписати угоду, за якою зобов'язувалися відремонтувати дорогу, виділити півмільйона гривень коштами для розвитку села, провести очищення річки Лютянки від сміття тощо. Однак жодна з цих запізнілих обіцянок чи аргументів про безпеку ГЕС для довкілля і громади не переконала чорноголовців дати своє погодження на спорудження міні гідроелектростанції: під час голосування жодна рука не підняла свій паспорт «за» будівництво.

uzhgorod.in

15 квітня 2013р.

http://zakarpattya.net.ua/News/109169-Hromada-sela-Chornoholova-vyslovylasia-proty-budivnytstva-mini-HES

Немає коментарів:

Дописати коментар