ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

середу, 19 червня 2013 р.

Закарпатська прокуратура довела, що Тур’я-Полянська міні-ГЕС побудована з порушеннями

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

 

Прокуратура в суді довела, що договір оренди земельної ділянки, укладений між Перечинською РДА та ПП «Комерцконсалт» і на якій побудована Тур'я-Полянська міні-ГЕС,суперечить вимогам Цивільного кодексу України.

За інформацією прокурора Перечинського району Олександра Братюка: «Прокуратурою Перечинського району на виконання доручення прокуратури області із залученням спеціалістів державної інспекції сільського господарства проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства при наданні Перечинської районної державної адміністрації у оренду земельної ділянки приватному підприємству «Комерцонсалт».

«Встановлено, що при виданні Перечинською райдержадміністрацією розпорядження допущені грубі порушення вимог законодавства, оскільки надання в оренду земельної ділянки відбулось без попереднього вилучення земель лісового фонду із постійного лісокористування державного підприємства «Перечинське лісове господарство» чи припинення права постійного користування землею лісгоспом, без прийняття розпорядження про зміну цільового призначення земельної ділянки лісогосподарського призначення – державного лісового фонду ДП «Перечинське ЛГ». Крім того, райдержадміністрація у даному випадку вийшла за межі власних повноважень»- пояснює прокурор, - передбачених ч.3 ст. 122 Земельного кодексу, оскільки до повноважень районної державної адміністрації надання земель для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель та споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ та організацій не входить. Зазначене питання відноситься до виключної компетенції Закарпатської обласної державної адміністрації».

Також, діючи із грубим порушенням вимог земельного законодавства, на підставі вказаного протиправного та незаконного розпорядження, право користування земельною ділянкою ПП «Комерцконсалт» посвідчено договором оренди на земельну ділянку площею понад 1 га, укладеного Перечинською РДА в особі виконувача обов'язків голови Перечинської РДА від 19 травня 2011 року строком на 49 років, який зареєстровано у відділі Держкомзему у Перечинському районі.

Даний договір оренди земельної ділянки суперечить вимогам Цивільного кодексу України, а тому підлягає визнанню незаконним та скасуванню через грубе порушення вимог цивільного та земельного законодавства.

«За результатами перевірки прокуратурою Перечинського району до Господарського суду Закарпатської області заявлено позовну заяву про скасування незаконних розпоряджень голови Перечинської РДА, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, який 10 квітня 2013 року задоволений, на даний час рішення про його задоволення перебуває на виконанні»- поінформував прокурор Перечинського району.

 


Теги: 
прокуратура | ГЕС | порушення | будування | Тур я Поляна

Адреса для посилань: 
http://www.mukachevo.net/ua/News/view/75776-Закарпатська-прокуратура-довела-що-Тур-я-Полянська-міні-ГЕС-побудована-з-порушеннями

Немає коментарів:

Дописати коментар