ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

Бригинець вимагає демонтувати залишки ГЕС у Верховині

Бригинець вимагає демонтувати залишки ГЕС у Верховині

Влада Верховинського району Івано-Франківської області бездіє щодо недопущення спорудження малих гідроелектростанцій на річках району.

На це народному депутату України Олександру Бригинцю поскаржилися місцеві жителі.

У 2013 році на засіданні координаційної ради з питань будівництва малої гідроенергетики та протипаводкового захисту, яке проводив перший заступник голови облдержадміністрації, було розглянуто перспективи будівництва міні-ГЕС у с.Дземброня Верховинського району.

«Враховуючи негативне ставлення жителів села до цього будівництва та допущення недоліків у проекті спорудження міні-ГЕС, «Архбудконтролю» було рекомендовано відкликати дозвіл на її спорудження. Однак, на даний час недобудована споруда ГЕС стоїть посеред русла річки у селі, тим самим роблячи її і село, туристично непривабливими. Бруд з цих труб продовжує відмиватися в річку, чим завдається непоправна шкода її флорі т а фауні. Якщо йти по дорозі пішки чи їхати машиною, то чути сморід від смоли, яка під променями сонця розплавляється», - переповів скарги жителів О.Бригинець.

Крім того, 4 квітня 2012 року в смт. Верховина відбулось виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму. На порядку денному слухалось питання «Про вивчення питання будівництва міні-ГЕС у рамках національного проекту «Енергія природи» у Верховинському районі.

Комісією було надане доручення Інвестору – замовнику Дзембронської міні-ГЕС - провести корегування проекту будівництва міні-ГЕС та в найкоротші терміни виконати приписи інспекції Державного архітектурного-будівельного контролю в області та приписи Державної екологічної інспекції області; провести громадське обговорення із залученням зацікавлених сторін на предмет укладення угоди між інвестором та Бистрецькою сільською радою, Верховинською райдержадміністрацією та Верховинською районною радою, а саме, договору про соціально-економічний розвиток території. Завдання, озвучені за результатами виїзного засідання постійної комісії обласної ради, інвестором Миронюком не виконані.

Саме тому Бригинець звернувся до голови Івано-Франківської ОДА та до голови Верховинскої РДА з вимогою забезпечити демонтаж незавершеного будівництва малої ГЕС у с. Дземброня (Бистрець), ліквідувати залишки будматеріалів та сміття і притягнути до відповідальності винних у невиконанні рішень виїзного засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму.

А також до Генеральної прокуратури України з проханням дослідити наявність корупційних дій при саботуванні виконання зазначених рішень посадовим и особами, до чиїх повноважень входить виконання зазначених рішень.

Прес-служба Народного депутата України Олександра Бригинця

(044) 255 42 12
(093) 764 96 28
(095) 730 63 33



Приносимо вибачення, якщо наша інформація виявилася вам не корисна чи була сприйнята як спам.

 

Бригинець.com

Немає коментарів:

Дописати коментар