ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

На Верховинщині суд таки дозволив будувати міні-ГЕС на Білому Черемоші

Суд узаконив будівництво одної міні-ГЕС на Верховинщині, визнавши недійсним рішення Голошинської сільської ради, що забороняло ТзОВ "Гідропауер" будувати на території села міні-гідроелектростанцію.
ТзОВ з обмеженою відповідальністю “Гідропауер” звернулося до господарського суду Івано-Франківської області з позовною вимогою до Голошинської сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області про визнання недійсними рішень Голошинської сільської ради від 07 липня 2014 року.
Мешканці Голошино піднялися на протест, коли побачили, що у русло Білого Черемоша ТОВ “Гідропауер” загнав важку техніку і почав будівництво міні-ГЕС. Люди розповідають, що сільський голова не погодив з громадою це будівництво, як того вимагає законодавство, пише Курс.
Вже згодом громада дізналася, що у межах села заплановане будівництво ще чотирьох малих гідроелектростанцій. Три з них має споруджувати зовнішньоекономічна асоціація  “Новосвіт”, а одну – приватний підприємець Валерій Миронюк.
Голошинці переконані, що жодні “соціальні пакети”, обіцяні так званими інвесторами, не виправдають убивства ріки. Люди бояться, що з будівництвом п’яти ГЕС загине вся червонокнижна риба, від ріки залишиться мертве сухе русло, але при цьому ще й збільшиться небезпека від паводків.
Вони наполягли, щоб сесія скасувала кожне рішення зокрема, яке стосується будівництва міні-ГЕС, що і зробили депутати 7 липня.
Крім того, 7 липня 2014 року Голошинська сільська рада прийняла рішення “Про заборону будівництва малих ГЕС на території Голошинської сільської ради вздовж річки Білий Черемош”, яким заборонено будівництво малих ГЕС на території Голошинської сільської ради вздовж річки Білий Черемош.
Відповідач в судовому засіданні року вказав на те, що проти позову не заперечує.
Так, господарський суд Івано-Франківської області визнав недійсним рішення Голошинської сільської ради від 07.07.2014 року №1 “Про заборону будівництва малих ГЕС на території Голошинської сільської ради вздовж річки Білий Черемош” в частині, що стосується позивача ТзОВ “Гідропауер”.
Також скасував рішення сільради від 07.07.2014 року №13 “Про скасування рішення №4, 38 сесії сільської ради 5-го скликання від 24.09.2010 року “Про надання дозволу на розробку проекту будівництва малої ГЕС (каскаду) ТзОВ “Гідропауер”. Окрім того, сільрада має сплатити 2436 гривень судового збору.
http://vikna.if.ua/news/category/if/2014/11/07/24692/view

Немає коментарів:

Дописати коментар