ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

середу, 13 травня 2015 р.

У Львові активісти-екологи влаштують акцію «Врятуй карпатські річки»

13 травня, під стінами Львівського апеляційного господарського суду активісти-екологи влаштують акцію-протест проти будівництва міні-ГЕС у Карпатах «Врятуй карпатські річки!».
Про це в коментарі «Вголосу» розповів голова екологічної ініціативи «Чорногірське Братство» Ярослав Садовий.
За його словами, активісти вирішили пікетувати господарський суд у день чергового засідання щодо будівництва міні-ГЕС у Карпатах.
«Відомо, що в Карпатах планують збудувати 360 міні­гідроелектростанцій, а це означає фактичну смерть для більшості гірських річок, разом з якими зникнуть унікальні червонокнижні види риб, а також буде забруднено прилеглі території. Ми проти цього, бо нам не байдуже майбутнє карпатської природи», – наголосив Ярослав Садовий.
Він також сказав, що міні­-ГЕС не мають нічого спільного із зеленою енергетикою, про яку так жваво говорять зацікавлені в будівництві.
«Нові міні-ГЕС стануть лише одним із засобів отримання надприбутків за рахунок державного бюджету. А ще вони поставлять хрест на розвитку туристичного бізнесу, яким з кожним роком усе більше цікавляться іноземні туристи», – запевнив активіст.
Серед негативних наслідків, пов’язаних з будівництвом малих ГЕС, є активізація негативних геологічних процесів, зміни гідрогеологічної ситуації включно із загрозою зниження рівня ґрунтових вод, відповідне зниження доходів місцевих жителів від обслуговування туристів, негативний вплив на природоохоронні території.
Активісти-екологи закликають громадськість підтримати акцію-протест і показати олігархам, що галичанам не байдуже.
Початок акції-протесту  в середу, 13 травня, о 09:30 під стінами апеляційного суду (вул. Личаківська, 81).
Як писав «Вголос», торік представники Львівської обласної ради, наукові співробітники, експерти, підприємці, представники громадських організацій обговорили доцільність будівництва малих ГЕС на річках Карпатського регіону.
http://vgolos.com.ua/news/zavtra_u_lvovi_aktyvistyekology_vlashtuyut_aktsiyu_vryatuy_karpatski_richky_180140.html

Немає коментарів:

Дописати коментар