ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

середу, 1 серпня 2018 р.

Суд відмовив у позові забудовникам у "ГЕСівській" справі хустського Березова (ФОТО, ВІДЕО)

Забудовники міні-ГЕС на Закарпатті програли черговий судовий двобій з громадою і екологічними правозахисниками.

Суд відмовив у позові забудовникам у "ГЕСівській" справі хустського Березова (ФОТО, ВІДЕО)
17 липня 2018 року Закарпатський окружний адміністративний суд в Ужгороді розглянув позов забудовників ТОВ «Ріка Енерго» до Березівської сільської ради Хустського району про скасування рішення сільради щодо будівництва міні-ГЕС на річці Ріка, відмовивши повністю в його задоволенні.
Про це Закарпаття онлайн повідомив громадський правник Віталій Грегор.
Сам позивач, як і його представники, на засідання вчергове не з'явилися, причини неявки були визнані судом неповажними та такими, які направлені на умисне затягування розгляду справи. Тому суд продовжив розгляд по суті і прийняв законне рішення, ставши на бік громади Березова і захистивши вчергове природне багатство Хустщини від незаконних посягань горе-забудовників.
У даній справі горе-забудовники оскаржували рішення Березівської сільської ради Хустського району, прийнятого на позачерговій сесії 28 грудня 2017 року, яким було скасовано як незаконне розпорядження голови села Богдана Біляка №60, яким той намагався легітимізувати псевдослухання щодо будівництва міні-ГЕС на річці Ріка. Цьому передували протести мешканців села Березово, оскільки вони ще 9 липня 2017 року, на зібранні села, одноголосно проголосували «проти» цього екологічно небезпечного гідробудівництва, як в подальшому, і депутатський корпус сільради.
Це вже третя «гесівська справа» по Хустщині, вочевидь, подана забудовниками, щоби виснажити людей в їх боротьбі за збереження річки Ріка. Основний суд по даній справі березівчан зупинений незаконною ухвалою судді Хустського районного суду Михайла Довжанина 26 лютого 2018 року, яка нині оскаржується в апеляційному порядку у Львові. Крім того, 2 жовтня 2017 р. цей же окружний суд вже відмовив зокрема і цьому ж горе-інвестору в спорідненій «гесівському» позові до Закарпатської ОДА, визнавши законним розпорядження голови ОДА Геннадія Москаля №484 від 20 вересня 2017 "Про недопущення порушень прав та інтересів територіальних громад і громадян, негативного впливу на навколишнє природне середовище під час вирішення питань, пов'язаних із розміщенням малих гідроелектростанцій", яким було скасовано всі первинні дозвільні документи «прогесівського» голови Хустської РДА Назарія Павлія, в т.ч. і щодо Березова.

https://zakarpattya.net.ua/News/183766-Sud-vidmovyv-u-pozovi-zabudovnykam-u-HESivskii-spravi-khustskoho-Berezova-FOTO-VIDEO

Немає коментарів:

Дописати коментар