ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

вівторок, 18 вересня 2018 р.

На Прикарпатті будівництво ГЕС на Дністрі негативно позначиться на екології – опитування

Дослідницько-консультаційна агенція «Galсоц» провела дослідження громадської думки щодо перспектив спорудження каскадів міні-ГЕС уздовж річки Дністер на Прикарпатті.

Опитування проводилося серед людей, які постійно проживають на території Галицького, Городенківського, Тисменицького і Тлумацького районів. Загалом було проведено 700 інтерв’ю. Про це сьогодні, 18 вересня, повідомив власкор IA ZIK.

Результати дослідження показали, що 78,7% респондентів позитивно ставляться до альтернативної енергетики, 5,2% – негативно, 7,3% – байдуже, ще 8,3% опитаних – взагалі нічого не знають про альтернативну енергетику.

На переконання опитаних, найбільше необхідно розвивати сонячну енергетику (55,2%), ще 23,3% респондентів виступають за розвиток вітрових електростанцій, 10,5% – гідроелектростанцій, 7,8% – теплоелектростанцій і лише 0,3% – атомних електростанцій.

Про наміри будівництва каскаду гідроелектростанцій вздовж басейну р. Дністер відомо меншості населення районів, які знаходяться у басейні вказаної водойми. Так, лише трохи більше 40% респондентів знають про такі наміри.

Що характерно, 39,1% респондентів негативно відносяться до перспективи будівництва ГЕС вздовж басейну р. Дністер (при чому, 25% – різко негативно). В той же час, 27,8% опитаних в цілому позитивно оцінюють таку перспективу, ще 24,5% – важко відповісти, 8,7% – байдуже.

У той же час, 9,2% респондентів відзначили, що з даного приводу відбувалися громадські слухання, і лише 1% опитаних зауважив, що в їх населеному пункті відбувалася публічна зустріч з представниками інвестора. Натомість, 44,9% відзначили, що їм нічого не відомо про такого роду заходи, а також, що в їх населених пунктах взагалі нічого не відбувалося.

Із результатами соціологічного дослідження можна ознайомитися за посиланням:  «Будівництво ГЕС у басейні річки Дністер: виклики та перспективи».
 Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/09/18/na_prykarpatti_budivnytstvo_ges_na_dnistri_negatyvno_poznachytsya_na_ekologii_1408543

Немає коментарів:

Дописати коментар