ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

четвер, 14 червня 2012 р.

Будівництво ГЕС на Прикарпатті контролюватиме спеціальна координаційна рада

У 2009-2010 роках видано погодження на використання майже 100 потенційних місць для можливого спорудження ГЕС в Івано-Франківській області. Термін дії таких погоджень – рік. На сьогоднішній день діючих залишилося 24.

Про це сьогодні, 13 червня, IA ZIK повідомили в прес-службі ОДА.

Загалом питання будівництва в Івано-Франківській області об’єктів малої гідроенергетики та гідротехнічних споруд контролює Координаційна рада. За словами її представників, будівництво ГЕС можливе лише за умов дотримання певних вимог. Зокрема, водозабір при роботі ГЕС не повинен перевищувати 30%; обов’язковими є облаштування берегоукріплень, ремонт доріг поблизу станцій та проведення екологічної експертизи, врахування ймовірних ризиків.

Заступник начальника управління лісового та мисливського господарства Івано-Франківської області Роман Олійник запропонував на засіданні, оцінюючи вплив роботи ГЕС на навколишнє середовище, застосовувати спеціальні водовимірювальні прилади. Важливим, на його думку, є також підписання соціальних угод між громадою населеного пункту, де буде проводитися будівництво ГЕС, і забудовником.

Довідка IA ZIK.

На Прикарпатті до 1964 року функціонувало 15 малих ГЕС. Пізніше, після введення в експлуатацію Бурштинської ТЕЦ, їх роботу призупинили. На сьогодні в області діють 3 малі ГЕС: Снятинська, Пробійницька та Золотолипська. В 2011 році ними вироблено 5,1 млн КВт годин електроенергії. У поточному році призупинено будівництво 4 малих ГЕС. Виготовлено проектну документацію на будівництво 4 ГЕС. На стадії виготовлення такої документації 8 ГЕС. Триває процес оформлення документів на земельні ділянки на 6  ГЕС.

http://zik.ua/ua/news/2012/06/13/353576

Немає коментарів:

Дописати коментар