ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

вівторок, 19 лютого 2013 р.

Румуни пропонують закарпатцям збудувати міні-ГЕС неподалік рахівського Лугу на Тисі


foto
Це підприємство UNION S.A. з міста Бая-Маре (Румунія).
Наприкінці минулого тижня, при голові райдержадміністрації Дмитру Андріюку відбулася нарада про можливість створення міні ГЕС в руслі річки "Тиса". 
Участь в нараді взяли в.п. голови районної ради Михайло Фірка та представники всіх організацій та служб до компетенції яких належить вирішення даного питання.
З пропозицією будівництва ГЕС до Рахівської райдержадміністрації звернулося румунське підприємство UNION S.A. з міста Бая-Маре. Мається на увазі проектування будівництва міні ГЕС потужністю 9 МВт у районі, недалеко від долини Вішеу (Луг на Тисі). Враховуючи недостатній рівень потужності електромережі в населених пунктах Рахівського району, майбутня ГЕС може бути підключена до електромереж, які знаходяться на її території. 
У серпні 2012 року у відповідь на звернення райдержадміністрації, облдержадміністрацією було повідомлено про ознайомлення з інвестиційним проектом, розробленим румунським підприємством UNION S.A. та підтримку необхідності впровадження цього проекту в порядку, передбаченому Законом України «Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна»» та за умови обов’язкового його погодження з відповідними міністерствами та відомствами України.
З двома «сценаріями» проектування міні ГЕС присутніх ознайомили координатори проекту – директор Агенції регіонального розвитку Ігор Савчук та Анатолій Пріц.
В загальні витрати по будівництву ГЕС входить: придбання та благоустрій земельної ділянки; проектування та технічне оснащення; будівництво греблі; закупівля та монтаж обладнання; облаштування будівельного майданчика; юридичні та фінансові витрати; підготовка обслуговуючого персоналу; експертиза та здача в експлуатацію.
http://karpatnews.in.ua/news/59302

Немає коментарів:

Дописати коментар