ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

середу, 3 квітня 2013 р.

МВ НЕЦУ: 100 міст світу проти малих ГЕС у Карпатах (фото, карта)

100 міст світу проти малих ГЕС у Карпатах (фото, карта)

До кампанії проти будівництва малих гідроелектростанцій у Карпатах приєднались активісти із 100 міст України і світу. Вони засвідчили свою готовність виступити на захист карпатських річок на фото, зроблені під час міні-акцій у 100 містах і селах світу. Фото надіслані з багатьох країн Європи, а також з США, Лівану, Південної Кореї, Туреччини і навіть Гавайських островів.

-         Кампанія проти будівництва малих ГЕС на гірських річках Карпат сьогодні об’єднує тисячі туристів та активістів громадських організацій в Україні та за її межами. – розказує заступник голови Національного екологічного центру України  Олексій Василюк. – Дуже важливо, що ця екологічна кампанія поєднала в єдиному пориві зберегти природу туристів, екологів і місцевих жителів.

-         Фотографії, надіслані від активістів з багатьох країн, показують, що малі ГЕС у Карпатах – це не приватна справа жителів кількох гірських сіл. Сьогодні, коли навіть Міністр екології та голова Держводгоспу відкрито висловлюються на користь інвесторів малих ГЕС, дуже важливим є підтримати горян у боротьбі за збереження рідної природи і показати, що у цій боротьбі вони не лишились сам на сам  з інвесторами. – додає Олексій.

Переглянути всі фото можна на спеціально створеній інтерактивній карті http://goo.gl/maps/f3cAU та  у мережі Фейсбук: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.404622426299801.1073741826.100002561413396&type=1

Збір фотографій в рамках акції на захист Карпатських річок триває. Активісти закликають всіх небайдужих фотографуватись з плакатами проти малих ГЕС та надсилати фото на адресу vasyliuk@gmail.com . Про подальший перебіг акції буде повідомлено додатково.


Переглянути більшу мапу

Немає коментарів:

Дописати коментар