ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

вівторок, 20 серпня 2013 р.

ГЕС на річках Львівщини

Під керівництвом голови облдержадміністрації відбулась нарада з питань протипаводкових споруд на річці Стрий

Львівська пошта №90 (1415), субота, 17 серпня 2013

16 серпня під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Вік­тора Шемчука відбулась нарада з питань сучасного стану об'єктів незавершеного будівництва протипаводкових споруд на річці Стрий у межах земель Довжанської сільської ради біля села Довге Дрогобицького району. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Під час наради розглянули низку пропозицій щодо подальшого використання уже наявних споруд біля села Довге. Як зазначив голова ОДА, у рамках реалізації проекту з будівництва ГЕС Львівщина отримає кілька пріоритетів. "По-перше, із запуском електростанцій збільшаться обсяги виготовлення електроенергії, по-друге, це – реалізація додаткових протипаводкових заходів на Львівщині і, по-третє, це сприятиме розвитку рекреаційних зон", – сказав Віктор Шемчук.

Очільник області наголосив, що важливо, аби проект, який запропонував інвестор щодо будівництва ГЕС, узгодили зі Схемою комплексного протипаводкового захисту території, що реалізовується на Львівщині.

Окрім того, як зазначалось під час наради, важливою складовою кожної із пропозицій повинне бути чітке обґрунтування перспективи функціонування гідроспоруд та їхній вплив на довкілля.

За результатами наради, спеціалістам профільних департаментів запропонували більш детально вивчити питання, зокрема щодо підготовки пропозицій з подальшого використання території запроектованого протипаводкового об'єкта виробничого протипаводкового призначення, а також для створення сучасних рекреаційних зон для організації літнього та зимового відпочинку.

 

http://www.lvivpost.net/lvivnews/n/21689

Немає коментарів:

Дописати коментар