ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

вівторок, 16 грудня 2014 р.

Прокуратура Рівненщини перевірить законність дозволу на будівництво ГЕС у заповідній зоні

10 грудня 2014

Прокуратурою Рівненської області за зверненнями громадян та публікаціями у засобах масової інформації проводиться перевірка законності дій посадових осіб органів влади та державного контролю при наданні в оренду земель для будівництва та розміщення на них малої ГЕС.

Про це власкору IA ZIK повідомили в прес-службі прокуратури Рівненщини.

Мова йде про 0,33 га земель водного фонду біля села Губків на Березнівщині, в районі яких розташовані заказники місцевого значення «Соколині гори», «Маренинсько-Устянські граніти» та регіональний ландшафтний парк «Надслучанський».

У ході перевірки також буде з'ясовано наявність впливу будівництва на стан навколишнього природного середовища, зокрема, об'єктів природно-заповідного фонду.

Довідка IA ZIK.

 Як ми вже повідомляли, це будівництво є нині однією з провідних тем рівненських ЗМІ. У засобах масової інформації зазначається, що чиновники, які обійняли керівні посади вже після революційних подій в Україні, дали дозвіл на будівництво ГЕС фірмі, яка на 90 відсотків складається з російського капіталу.

Прес-служба Рівненської обласної ради розповсюдила заяву з цього приводу голови ради Михайла Кириллова.

«Я вже направив звернення до обласної державної адміністрації з проханням надати копії усіх погоджувальних документів, на підставі яких було надано дозвіл на розробку землеустрою і був погоджений сам проект. Крім того, питання законності будівництва ГЕС розглянуть депутати на постійній комісії облради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища. І вже після цього я буду звертатися в усі причетні структури з вимогою перевірки законності надання дозволу на спорудження ГЕС на Случі, а також самого розпорядження голови облдержадміністрації. Якщо відверто, то про те, що фірмі, яка за інформацією ЗМІ з 90-відсотковою часткою – російська, давали дозволи на будівництво ГЕС в мальовничому куточку Березнівщини, я вперше дізнався в п'ятницю. Вочевидь, рішення приймалися таємно і ніхто не хотів, щоб обласна рада була в курсі подібних рішень, інакше б цих дозволів просто ніхто б не отримав», – заявив голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов.

Учора в Рівному громадські активісти-екологи провели прес-конференцію, на якій висловили свої думки щодо майбутнього будівництва ГЕС.

Місцина, в якій планується спорудити об'єкт, у народі називається «Надслучанською Швейцарією» – перлиною Полісся. На думку організаторів зустрічі з пресою, для майбутньої ГЕС доведеться підвищити рівень води в річці Случ і тим самим унікальний заповідник буде знищений.

На думку спеціалістів, зупинити забудовників тепер можуть лише протести громадськості. Крім того, як вони кажуть, необхідно розслідувати, яким чином давалися дозволи і хто від цього мав зиск та притягнути винуватців до відповідальності.

«ЗІК»

 

http://rivne.com.ua/news/2014/12/10/224709.html

 

Немає коментарів:

Дописати коментар