ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

середу, 8 квітня 2015 р.

Завтра ужгородські депутати можуть дати «зелене світло» міні-ГЕС у місті

foto Громадські активісти закликають не поспішати
В Ужгороді хочуть побудувати дві гідроелектростанції. Проект рішення про дозвіл на розробку документації підприємству «Закарпатське енергетичне товариство» виноситься на сесію у четвер, 9 квітня.
Планується розміщення станцій біля стадіону «Авангард» та біля парку «Підзамковий». Інвестори обіцяють, що землі парків використовувати не будуть, лише водні ресурси. На будівництво планують витратити 8 місяців замість двох років, як, зазвичай, відбувається за стандартами. Загалом потужність станції 1 мегават на годину -  6,5 млн. мегават за рік.
Присутні на презентації проекту активісти обурилися, що майбутню енергію не обіцяють за нижчими цінами, ніж її продають громаді нині. І звинуватили приватну фірму в тому, що вона хоче отримувати надприбутки за еко-енергію за зеленим тарифом. Відтак, змусили міську владу пообіцяти – без громадських слухань дозволу на зведення міні-ГЕС не давати.
Вже багато років поспіль річка Уж в межах обласного центру влітку сильно пересихає і за умов появи додаткового забору води для міні-ГЕС взагалі може місцями обміліти. Чи враховують це інвестори і чи не призведе подібна ініціатива до екологічної кризи у місті, достаменно невідомо.
http://karpatnews.in.ua/news/97560-zavtra-uzhhorodski-deputaty-mozhut-daty-zelene-svitlo-mini-hes-u-misti.htm#sthash.5zuFV9gV.dpuf

Немає коментарів:

Дописати коментар