ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

середу, 20 травня 2015 р.

Протестантам проти спорудження міні-ГЕС на Хустщині пройти на будівельний майданчик не дав керівник від "Народного фронту" (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні на анонсовану акцію протесту проти будівництва міні-ГЕС в Нижньому Бистрому на Хустщині зібралися громадські активісти та природозахисники.

Протестантам проти спорудження міні-ГЕС на Хустщині пройти на будівельний майданчик не дав керівник від "Народного фронту" (ФОТО, ВІДЕО) Будівельники не перешкоджали активістам мітингувати, проте на територію будмайданчика нікого не пускали. Винятком були тільки працівники міліції, котрі прибули туди на виклик активістів.
Потрапити на будівельний майданчик не вдалося ні журналістам, на екологам, котрі хотіли пересвідчитися у виконанні всіх норм, предбачених законодавством. За словами активістів, вони просили дозволу пройти на будмайданчик від керівника цього проекту Богдана Киніва, проте отримати відмову.
Протестувати будівництву міні-ГЕС не прийшли місцеві жителі. Активісти запевняють, що це через погрози спалити людські будинки, якщо підтримуватимуть протестантів.
Боротися зі шкідливим, на його думку, будівництвом прийшов житель сусіднього села Горінчово пан Василь. Він вислови занепокоєння через падіння рівня води у колодязях і пов'язав це з міні-ГЕС. До того ж, два тижні на річці Ріка помітили червонокнижну мертву рибу, котра не змогла піти на нерест.
Будівництво міні-ГЕС повинно було завершитися ще у квітні цього року. Замовником будівництва є ТОВ "Акванова девелопмент" - підприємство, котре має 50% іноземних інвестицій та юридичну адресу в Києві. Вартість об'єкта становить 54,5 мільйонів гривень.
За коментарем журналіст звернувся до замовника будівництва. Проте на час публікації матеріалу відповіді не надійшло.

Богдан Кинів - депутат Закарпатської обласної ради від політичної партії "Народний Фронт" ("Фронт Змін")

http://zakarpattya.net.ua/News/140114-Protestantam-proty-sporudzhennia-mini-HES-na-KHustshchyni-proity-na-budivelnyi-maidanchyk-ne-dav-kerivnyk-vid-Narodnoho-frontu-FOTO-VIDEO

Немає коментарів:

Дописати коментар