ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

вівторок, 26 травня 2015 р.

Дві Перечинські міні-ГЕС експертам з Угорщини сподобались

foto
Дві міні-ГЕС, що поблизу села Тур’я-Поляна Перечинського району, відвідала група угорських експертів
Угорці відвідали Закарпаття з метою оцінки стану водного господарства області, перегляду існуючих загроз та новітніх технологій - інформує Zagolovok.com.ua.
Також протягом двох днів вони підготувати звітну інформацію для майбутньої зустрічі двох урядів. Водночас таку саму місію виконує українська делегація в Угорщині.
“Фактично ми готуємо звітні матеріали про те, що зроблено на прикордонних водах з Угорщиною з боку України і з боку Угорщини. Угода охоплює три аспекти: це використання водних ресурсів, охорона якості води, обмін гідрометеорологічною інформацією, а також узгодження всіх будівельних робіт і протипаводкового захисту”, - пояснив начальник БУВР Тиса та заступник уповноваженого уряду України з питань прикордонних вод з Угорщиною Володимир Чіпак.
Закарпатці спільно з угорцями планують оцінити роботу спільної автоматизованої системи моніторингу за водними об'єктами, а також узгодити будівництво нових об’єктів, проекти на які подала кожна країна. Практично всі проекти, які подала Угорщина в Україні, вже погодили. Угорська сторона, у свою чергу, погодила протипаводкові заходи України у басейні річки Тиси.
“Дуже важливим підсумком роботи за минулий рік буде, те, що ми вводимо фактично нову програму для населення Закарпаття. У межах доступного ми будемо давати прогноз водності всіх річок на найближчі три доби. Зараз іде випробовування цієї моделі. Найближчим часом з нею можна буде ознайомитися у Інтернеті і у відповідних організаціях”, - пояснив Володимир Чіпак.
До слова, система дасть змогу прогнозувати паводки і засухи та таким чином регулювати водність території.
Свої висновки та пропозиції по співпраці ужгородська та українська сторона представлять вже на фінальній зустрічі заступників Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах. У її результаті сторони повинні погодити одне одному проекти, які реалізуються на річках, та підписати за підсумками обговорення відповідний протокол. 

http://karpatnews.in.ua/news/99990-dvi-perechynski-mini-hes-eksperatm-z-uhorshchyny-spodobalys.htm

Немає коментарів:

Дописати коментар