ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

четвер, 16 липня 2015 р.

На Буковині пропонують заборонити будівництво мініГЕС

На Буковині пропонують заборонити будівництво мініГЕС

Круглий стіл, присвячений проблемам малої гідроенергетики та питанню доцільності будівництва малих ГЕС у Карпатах проведено сьогодні, 15 липня, в обласній державній адміністрації.

Участь у заході взяли представники влади та екологічних громадських організацій краю, науковці.

Під час обговорення йшлося про те, що будівництво мініГЕС має і позитивні аспекти: забезпечення робочими місцями у гірських населених пунктах, забезпечення додатковою електричною енергією в контексті стратегічного завдання позбавлення залежності від російського газу.

Повідомлено, що в області наразі будується одна міні-ГЕС у Сараті та діє міні-ГЕС у Яблуниці (на фото).

- Постановою Кабінету Міністрів України затверджено чіткий перелік об’єктів підвищеної екологічної небезпеки, до якого відносяться гідроелектростанції на річках незалежно від їх потужності, включаючи малі гідроелектростанції, - розповів директор департаменту екології та туризму ОДА Ярослав Когутяк. - Нині мініГЕС будуються напівлегально — власники отримують землю, але повноцінне обговорення не проводиться, проекти не прохлжять екологічну експертизу.

У ході розмови було порушено питання негативного впливу спорудження малих гідроелектростанцій на екосистеми річок, рослинний та тваринний світ та впливу зміни ландшафту та гідрологічного режиму на розвиток туристичного бізнесу.

Насамкінець учасники зустрічі дійшли згоди щодо необхідності впровадження мораторію на будівництво об’єктів малої гідроенергетики на гірських ріках краю. 
http://molbuk.ua/chernovtsy_news/95101-na-bukovyni-proponuyut-zaboronyty-budivnyctvo-miniges.html

Немає коментарів:

Дописати коментар