ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

пʼятницю, 25 січня 2019 р.

Жителі Великого Бичкова на Рахівщині збирають збори проти будівництва 7-ми міні-ГЕС на річці Шопурка

26 січні 2019 року, о 13.00, жителі смт Великий Бичків Рахівського району запрошують представників засобів масової інформації Закарпатської області до місцевого будинку культури на загальні збори громадян селища, на яких хочуть донести до Великобичківської селищної ради свою крайню стурбованість проектом будівництва каскаду 7-ми малих гідроелектростанцій на річці Шопурка в межах та за межами їхнього населеного пункту.

Жителі Великого Бичкова на Рахівщині збирають збори проти будівництва 7-ми міні-ГЕС на річці Шопурка
Про це в соціальній мережі Фейсбук інформує журналіст Олена Мудра.
І нагадує, що на 13-ти кілометрах цієї гірської притоки Тиси інвестори збираються побудувати аж 9 МГЕС - 7 у Великому Бичкові й 2 - в Кобилецькій Поляні.
Як українські науковці-природоохоронці Оксана Станкевич-Волосянчук, Дмитро Стефанишин, Тарас Микітчак, так і активісти Спільноти збереження Карпат. Врятуй Шопурку! виступають проти такого проекту з ряду причин. За їхніми переконаннями, наслідки яких матимуть негативний вплив не лише на екосистему цієї річки, а і на водний баланс найбільшої річки області - транскордонної Тиси.
Наразі в цих селах вже відбулися громадські обговорення ОВД, які мають чисто формальний характер й не здатні гарантувати збереження природи краю за умови впровадження тут великих інвестиційних проектів.
Загалом Закарпаттю в останні роки дуже "поталанило" стати полем битви між природою і бізнесом: окрім 9-ти МГЕС на Шопурці тут збираються поставити 34-ри 120-ти метрові вітряки на Боржаві й мега-курорт "Свидовець" на унікальному гірському масиві Свидовець в Карпатах.
https://zakarpattya.net.ua/News/189003-ZHyteli-Velykoho-Bychkova-na-Rakhivshchyni-zbyraiut-zbory-proty-budivnytstva-7-my-mini-HES-na-richtsi-Shopurka

Немає коментарів:

Дописати коментар