ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

вівторок, 29 жовтня 2019 р.

29 жовтня суд розгляне справу щодо будівництва мініГЕС на Шопурці на Рахівщині

На перше засідання в цій скандальній справі не з'явився сам же забудовник однієї із дев'яти міні-ГЕС, який власне і звернувся до окружного суду із позовом про скасування "анти-гесівського" розпорядження голови Закарпатської ОДА.

29 жовтня суд розгляне справу щодо будівництва мініГЕС на Шопурці на Рахівщині
У вівторок, 29 жовтня о 10:00, у Закарпатському окружному адмінсуді під головуванням Сергія Гаврилка запланований розгляд позивної заяви ТОВ "Альтернатив Електрик" до голови Закарпатської ОДА щодо однієї із 9-и міні-ГЕС потужністю 960 кВт, яку планують побудувати на річці Шопурка поза межами смт Великий Бичків Рахівського району.
Про таке повідомляє громадський правник Віталій Грегор.
На перше засідання в цій резонансній справі не з'явився як представник фірми-забудовника, так Рахівської РДА, яке водночас надіслало досить дивну заяву на адресу суду із проханням прийняти рішення по суті справи на розсуд суду.
По суті справи забудовник ТОВ "Альтернатив Електрик" просить суд скасувати розпорядження голови Закарпатської ОДА Г.Москаля від 24.01.2019 р. №35, яким в свою чергу було скасовано чотири розпорядження голови Рахівської РДА Павла  Басараби про розроблення та затвердження детальних планів для будівництва міні-ГЕС на р. Шопурка поза межами населених пунктів. Оскільки такі рішення очільника Рахівщини визнанні як недоцільні, неефективні та такі, що суперечать містобудівному законодавству, порушують права та інтереси територіальних громад Рахівського району, а за даними Державного агентства рибного господарства в р. Шопурка водяться рідкісні, в тому числі червонокнижні види риб, а спричинена будівництвом міні-ГЕС зміна природного середовища взагалі призведе до їх зникнення. 

Немає коментарів:

Дописати коментар