ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

вівторок, 7 вересня 2021 р.

Місцеві мешканці виступили проти будівництва міні-ГЕС у Липицях

  міні-ГЕС у Карпатах

Громада села Колодруби протестує проти зведення міні-ГЕС у селі Липиці та обурена діями депутатів Миколаївської міськради, які дозволили це будівництво.

Про це повідомляють "Миколаївські вісті". 

У неділю, 5 вересня, під час громадських слухань у селі Колодруби Миколаївської ОТГ Стрийського району мешканці виступили проти будівництва міні-ГЕС на річці Дністер у сусідньому селі Липиці та засудили дії депутатів Миколаївської міської ради, які проігнорували думку громадськості та погодили компанії "Вотерпауер" розробку цього проекту.

За словами місцевих мешканців, русло річки, що нижче від запланованого розміщення міні-ГЕС у Липицях, є дуже вузьким і у випадку аварійного скиду води на ГЕС під час паводку об’єм води затопить будинки, які розташовані неподалік. 

Крім цього, як розповів представник ГО "Тур-клуб "Манівці" Тарас Білошицький, департамент екології Львівської ОДА має зауваження до цього проекту і не погоджує їм висновок оцінки впливу на довкілля.

Натомість підприємці запевнили, що через судові спори з екологами вони змогли отримати відповідний документ.

Ще у 2019 році були зібрані підписи мешканців села Колодруби про незгоду щодо розміщення міні-ГЕС у Липицях.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Вотерпауер" зареєстровано з 2017 року у селі Липиці Миколаївської ОТГ, займається виробництвом електроенергії.Власниками фірми є мешканець Луцька Андрій Авдеєєнко та мешканець Рівного Валерій Крока.

Нагадаємо, у 2016 році Варіанти дослідили ситуацію із будівництвом міні-ГЕС  на карпатських річках та вияснили, чого мешканці навколишніх сіл виступили проти цього будівництва. Детальніше – у статті "Бісові ГЕСи Закарпаття".

Додамо, у травні цього року німецькій компанії дозволили збудувати на річці Стрий в Східницькій ОТГ міні-гідроелектростанцію, а у серпні цього року ТОВ "Альтернативний стандарт" заявила, що планує збудувати мікро-ГЕС потужністю до 200 кВт на річці Стрв'яж у селі Бісковичі.

https://varianty.lviv.ua/82571-mistsevi-meshkantsi-vystupyly-proty-budivnytstva-mini-hes-u-lypytsiakh

Немає коментарів:

Дописати коментар