ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

суботу, 11 жовтня 2014 р.

Президент Асоціації ПЕК Львівщини пропонує будувати ГЕС за грузинською схемою

Сьогодні, 10 жовтня, у Львівській обласній раді представники влади Львівської області, науковці, експерти та керівники фірм і компаній під час круглого столу обговорили питання стосовно перспектив і загроз будівництва та функціонування малих гідроелектростанцій.

Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Олексія Балицького, на території Львівської області є дві малі ГЕС – у Турківському та Дрогобицькому районах.

«Зауважу, що на сьогодні є заявники, які звертаються до департаменту екології Львівської ОДА щодо будівництва малих ГЕС. Тому перед тим, як приймати якесь серйозне рішення, ми хочемо почути думку представників наукових кіл та громадськості», – сказав Олексій Балицький.

Головний президент Асоціації ПЕК Львівщини Ярослав Шпак у свою чергу заявив, що якби у нас дотримувалися тих принципів, які нині діють в Грузії та Вірменії, то і питань щодо будівництва малих ГЕС виникало би набагато менше. Зокрема, у вказаних державах пріоритет вибору місця для будівництва ГЕС належить саме за державі. Державні структури не лише визначають місце, де можна будувати ГЕС, але й розробляють проект, який проходить всі інстанції перевірки з врахуванням думки громадськості та наукових кіл. Такий кінцевий продукт пропонують інвесторам

http://vgolos.com.ua/news/prezydent_asotsiatsii_pek_lvivshchyny_proponuie_buduvaty_ges_za_gruzynskoyu_shemoyu_159804.html

 

Немає коментарів:

Дописати коментар