ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

вівторок, 7 жовтня 2014 р.

Борцям проти ГЕС погрожують <<відправити в АТО>> та <<спалити хату>>

Бригинець: Борцям проти ГЕС погрожують «відправити в АТО» та «спалити хату»

Активістам села Розтоки на межі Косівського району Івано-Франківщини та Путильського району Чернівецької області, які борються проти спорудження ГЕС на річці Черемош, погрожують «забрати родичів в АТО» та «спалити хату».

Про це повідомив народний депутат України Олександр Бригинець, до якого звернулася громада села та активісти-екологи.

«Будівництво ГЕС в Карпатах давно викликає численні протести місцевого населення. Не стало виключенням і село Розтоки Косівського району, оскільки будівництво ГЕС призведе до вкрай негативних екологічних наслідків», - зауважив О.Бригинець.

Представники ініціативної групи села зібрали біля 200 підписів проти будівництво ГЕС. Для такого невеличкого села 200 підписів – чимала цифра.

«Навіть якщо припустити, що йшлося б про будівництво об'єкта, який не наносив би шкоду екології, то забудовнику все одно треба було пробувати перекона ти місцевих жителів у доцільності будівництва об'єкта, а не погрожувати людям. Адже не забудовникам, а жителям села вирішувати - бути чи не бути будівництву (в даному випадку ГЕС) в їхньому населеному пункті», - наголосив О.Бригинець.

Інвестором відповідного спорудження ГЕС виступає спеціально створене під це будівництво ТЗОВ «Косівгідроенерго». Але, за інформацією місцевих журналістів, за цим всім стоїть відомий в Косівському районі колишній регіонал В.Шкондеюк.

«Моя команда бере під власний контроль появу нових фактів погроз активістам, адже після Революції Гідності старі методи влади діяти не повинні!», - заявив О. Бригинець.

Також Бригинець звернувся до представників забудовників ТЗОВ «Косівгідроенерго» з вимогою провести публічне громадське обговорення проекту будівництва малої ГЕС на р.Черемош в селі Розтоки і забезпечити вільне висловлювання власної думки тим мешканцям с.Розтоки, які виступають проти будівництва ГЕС.


Шановні представники ЗМІ, якщо в своїй діяльності Ви зітнулися із якоюсь гострою проблемою, у вирішенні якої Вам може допомогти народний депутат України, Ви маєте можливість звернутися до Олександра Бригинця за адресою: Bryhynets.Oleksandr@rada.gov.ua.

Прес-служба Народного депутата України Олександра Бригинця

(044) 255 42 12
(093) 764 96 28
(095) 730 63 33



Приносимо вибачення, якщо наша інформація виявилася вам не корисна чи була сприйнята як спам.


Бригинець.com

Немає коментарів:

Дописати коментар