ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

середу, 10 грудня 2014 р.

"Надслучанська Швейцарія" на Рівненщині піде під воду? [ВІДЕО]

Врятувати "Надслучанську Швейцарію" від затоплення, а отже і знищення прагнуть рівненські екологи. Наголошують: намагання побудувати малу гідроелектростанцію на річці Случ призведе до знищення унікальної місцини, де вже наступного року планують створити національний парк. У чому ж проблема?

Заказник "Соколині гори" - місце унікальне. У цьому переконують і екологи, і туристи. Тут річка Случ врізається в Український кристалічний щит і тече в мальовничому каньйоні. Це одне з найулюбленіших місць відпочинку любителів сплаву.
Окрім того цінні "Соколині гори" й з археологічної точки зору.
Та зовсім скоро від цієї краси може нічого не залишитися, кажуть екологи. Адже неподалік "Надслучанської Швейцарії" вирішили побудувати мінігідроелектростанцію.
Вода може піднятися на чотири метри, кажуть екологи. А це суперечить українському законодавству, у якому чітко вказано, чого робити на території заказника не можна.
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/e_EFm_4PpoA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Окрім того, кажуть в "Екоклубі", іще у 2012 році підприємство "Укрінвестекспертиза" робило експертну оцінку проекту. Тоді ж отримали відповідь від департаменту екології, про те, що розміщення міні ГЕС біля села Губків призведе до порушення вимог чинного природоохоронного законодавства. Попри все це, процедура й далі рухалася. У департаменті екології розводять руками: всьому виною законодавство.
Під цей проект вже виділили землю в довготривалу оренду. Екологи знову забили на сполох і передали всі дані про порушення, які зуміли знайти у прокуратуру, державні екологічну та архітектурну інспекції. Втім, адекватної відповіді поки так і не отримали.

http://rivne1.tv/Info/?id=41475

Немає коментарів:

Дописати коментар