ЗБЕРЕЖЕМО КАРПАТИ ВІД ЗАБУДОВИ ГЕСами! (КАМПАНІЯ ПРОТИ ГЕС В КАРПАТАХ)

понеділок, 23 березня 2015 р.

Чи будуть у Мукачеві електростанції?

foto Вирішуватимуть мешканці міста через тиждень
Збудувати каскад із чотирьох міні-ГЕС планують у Мукачеві на р. Латориця. Питаня будівництва обговорили на засіданні робочої групи під головуванням першого заступника міського голови  Ернеста Нусера, повідомили у Басейновому управлінні водних ресурсів р. Тиса.
Запланована загальна потужність міні-електростанцій – 4 МВт. Будівництво на базі чотирьох гребель дозволить повністю забезпечити Мукачево електроенергією для освітлення, опалення та потреб населення. Також міні-ГЕС можуть вирішити актуальну для Закарпаття проблему повеней і маловоддя, регуляції стоку річок та збереження води, сказав заступник начальника Мукачівського міжрайонного управління водних ресурсів Іван Сивоус.Він зауважив, що в проекті необхідно розробити заходи щодо забезпечення пропуску паводку 1% забезпеченності та на зимовий період з верхнього б’єфу запроектувати льодорізи.
Члени робочої групи схвалили розробку проекту будівництва каскаду міні-ГЕС. Далі його мають розглянути на сесії Мукачівської міської ради, яка відбудеться 26 березня, повідомляють 7dniv.info за матеріалами БУВР р. Тиса
http://karpatnews.in.ua/news/96659-chy-budut-u-mukachevi-elektrostantsii.htm#sthash.v5m67peW.dpuf

Немає коментарів:

Дописати коментар